Recept på ärt- och bönsallad. Häll inte på vinägretten förrän salladen ska serveras; vinägern gör att ärterna och bönorna tappar sin fina gröna färg.

För 20 personer:

Ingredienser

300 g sockerärter
300 g sockerbönor
300 g haricots verts
300 g ärter frysta

Vinägrett:

4 schalottenlökar
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 tsk flingsalt

Garnering:

200 g pecorinoost
50 g ärtskott

20 minuter

Ärt- och bönsallad – gör så här:

  1. Lägg sockerärter och socker­bönor i kokande vatten och sjud dem ca 1 minut. Spola av med kallt vatten och låt rinna av. Halvera sockerbönorna på längden.
  2. Ansa och koka haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt ­ärterna koka med när ca 1 minut återstår av koktiden. Spola av med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ärter och bönor på ett fat.
  3. Vinägrett: Skala och finhacka löken. Blanda den med vinäger och olja. Häll vinägretten över salladen strax före servering.
  4. Toppa med hyvlad pecorino och ärtskott.

 


PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

pren kampanj