Denna fräscha och matiga sallad kan förberedas dagen före. Förvara i kylskåp över natten och vänd ner rostade pinjenötter, rucola och parmesan en dryg timme före servering. Salladen ska serveras rumstempererad. Tänk på att inte koka riset för länge.

För 8 personer

Ingredienser

5 dl arborioris
5 msk olivolja
4 msk rödvinsvinäger
3 citroner, rivet skal
2 citroner, pressad saft (ca 1 dl)
1,5 dl rostade pinjenötter
0,5 rucola ask(à 80 g)
2 dl parmesanost grovriven eller hyvlad
1 msk flingsalt
0,5 tsk grovmald svartpeppar

Arboriosallad med pinjenötter, parmesan och rucola

 

1. Koka riset i rikligt med saltat vatten i en stor gryta ca 20 min, tills grynen är mjuka men fortfarande har en lätt kärna i mitten. Låt riset rinna av i en sil och lägg i en skål.
2. Blanda olivolja, vinäger, citronskal och citronsaft. Häll blandningen över riset och blanda. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylskåp minst 2 timmar, gärna längre.
3. Ta ut riset ca 45 min före servering. Vänd ner pinjenötter, rucola och parmesan. Smaka av med flingsalt och peppar.