Aprikosmakroner

Aldrig tidigare har den gamla klyschan försvinnande goda passat så bra!

1. Aprikoskräm: Hacka aprikoserna och lägg dem i en skål. Koka upp vatten och häll det över aprikoserna så att det täcker. Låt svalna. Låt aprikoserna rinna av och mixa dem med florsockret till en slät kräm. Ställ i kylen.
2. Skålla, skala och mal mandeln. Mixa den med 1/2 dl florsocker.
3. Vispa äggvitorna till fast skum i en torr och ren bunke. Tillsätt socker och 2 dl florsocker, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Sikta ner den malda mandeln eller mandelmjölet.
4. Spritsa ut smeten i 1 cm stora klickar på två plåtar med bakplåtspapper. Banka plåten i bänken så att de flyter ut lite. Låt vila i rumstemperatur 15 min. Sätt ugnen på 200°.
5. Grädda mandelbottnarna mitt i ugnen 7-8 min, tills de lossnar från plåten. Ta ut och låt kallna.
6. Lägg ihop bottnarna två och två med en klick aprikoskräm emellan.

Recept från