Aprikos, timjan och vitlöksbakad knaprig kotlettrad

De sötsyrliga aprikoserna smakar supergott till stekt fläskkött.

30 min + 2 timmar i ugnen

Aprikos, timjan och vitlöksbakad knaprig kotlettrad

 

1. Sätt ugnen på 125 grader. Snitta fettet med en vass kniv. Gnid in köttet med olja, salt, peppar och timjan. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillsätt aprikoser, skalade vitlöksklyftor, vin och vinäger.

2. Stek kotlettraden i nedre delen av ugnen ca 2 timmar. Sätt därefter ugnen på grill och stek köttet mitt i ugnen ytterligare 10–15 min, så att det blir gyllenbrunt och knaprigt.

3. Ta ut köttet och låt vila ca 10 min. Skär bort benet och skär köttet i skivor.

4. Mosa aprikoser och vitlök grovt i vinet. Servera till fläsket.

Att servera till: Potatisstomp eller -puré och lättkokta gröna bönor eller broccoli.

Recept från