Söt kola, syrlig kesellakräm och knapriga smulor på toppen - vilken dröm­dessert!

För 4 person(er)

Ingredienser

4 äpplen små
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
1 tsk ingefära färsk, riven

kesellakräm

1,5 dl kesella (10 %)
1 msk florsocker
1,5 msk vispgrädde

Kanelsmulor

0,75 dl vetemjöl
2 msk strösocker
25 g smör
2 krm kanel mald
0,5 krm salt

Garnering

ängssyra

Äpplen i ingefärs-kola med kvargkräm, kanel­smulor

1. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Koka ihop socker, sirap, grädde och ingefära till en kolasmet. Koka äpplena mjuka i kola­smeten ca 8 min. Låt svalna.
2. Sätt ugnen på 200?. Blanda alla ingredienser till kanelsmulorna och strö ut dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna.
3. Blanda kesellan med florsocker. Rör i grädden.
4. Lägg upp äpplena på tallrikar och skeda över kolasåsen. Strö över kanelsmulor och ängssyra och servera med kesellakräm.