Äpple- och nötcrumblepaj med ljummen kolasås

Äppelpaj med extra allt! Mandelmassa, nötter, kanel och kolasås, mums!

Annonsen laddas.

1 timme

Äpple- och nötcrumblepaj med ljummen kolasås

 

1. Topping: Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka pekannötterna. Rosta pinjekärnorna lätt i torr het panna.

2. Blanda socker, vanilj­ socker, mjöl och smör till en grynig massa. Riv mandelmassan grovt och rör ner den tillsammans med nötterna.

3. Skala, kärna ur, halvera och skär äpplena i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord ugnssäkerform. Strö över kanel och kardemmma. Smula över toppingen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min tills pajen fått fin färg.

4. Blanda alla ingredien­ ser till kolasåsen i en kastrull. Låt koka till simmig konsistens, ca 5 min. Låt svalna i rums­ temperatur. Servera kolasås och glass till pajen.

Recept från Allt om Mat