Välj gärna syrliga äpplen till yoghurtglassen.

För 1 liter

Ingredienser

1 gelatinblad
1,5 dl vatten
3,25 dl strösocker
2 msk glykos
0,5 citron saft
1 dl vatten
4 äpplen Granny Smith
2 msk citronsaft pressad
2 grön karamellfärg droppar
3,5 dl matyoghurt

Äppelyoghurtglass – gör så här:

  1. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 min. Häll vatten, socker och glykos i en kastrull och koka till sockerlag. Dra kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinet och smält det under omrörning i den varma sockerlagen. Låt lagen kallna.
  2. Blanda citronsaft och vatten i en kastrull. Skala äpplena och skär dem i bitar. Lägg ner dem i citronvattnet. Koka äpplena mjuka och mixa dem med citronvattnet. Färga eventuellt purén grön med karamellfärg. Låt kallna.
  3. Tillsätt matyoghurten och kör i glassmaskin. Glassen kan också smaksättas med kanel eller kardemumma. Lägg över i en form med lock och ställ in i frysen minst 4 timmar.