Äppeltarte med ingefära och kanelgrädde

En himmelskt god fuskvariant av tarte.

30 min + 20 min i ugn

1. Kanelgrädde: Lättvispa grädden tillsammans med socker och kanel. Ställ grädden i kylen fram till servering.
2. Tina smördegsplattorna enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 225°.
3. Lägg smördegsplattorna på varandra och kavla ut dem på bakplåtspapper till en platta, ca 30 x 40 cm.
4. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Stek äppelklyftorna i smör i en stekpanna ca 2 min. Strö över sockret och stek vidare tills sockret är lätt karamelliserat (ljusbrunt). Tillsätt apelsinskal och ingefära och rör runt.
5. Fördela äpplena på smördegen. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut tarten. Låt svalna ca 5 min. Pudra över florsocker och servera med kanelgrädde.

Recept från