Äppelstomp

Klassisk äppelstomp – ett äppelmos med bitar av äpple och mindre socker än vanligt. Gott till gröt och yoghurt eller som enkel dessert med gräddmjölk och knapriga havreflarn. Frys in det som inte går åt inom 14 dagar.

För 1 kilo:

Ingredienser

1 kilo äpplen friska, gärna Aroma, Signe Tillisch eller Gravensteiner
2 dl vatten
1 msk citron pressad
2,5 dl strösocker

20 minuter

Äppelstomp – gör så här:

  1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar. Koka under lock med vatten och citronsaft ca 5 min.
  2. Tillsätt sockret och sjud ytterligare 5–10 min. Vispa runt så att de större bitarna slås sönder. Låt kallna. Häll moset i frysaskar eller burkar. Fyll inte för mycket om de ska frysas.

 

Fler recept med: Frukt och bär, Övrigt