Pannacotta med äppelsmak. Det är enkelt att göra pannacotta med det nya gelésockret Multi. Då kan du göra pannacotta utan gelatin och den blir helt vegetarisk.

För 4 person(er)

Ingredienser

Pannacotta utan gelatin

2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
0,5 dl gelésocker multi
1,5 tsk vaniljsocker

Äppelsalsa:

2 gröna äpplen gärna Transparante Blanche
0,5 citron saft av
1 msk honung
3 basilikakvistar

Äppelpannacotta – gör så här:

  1. Koka upp grädde, mjölk och gelésocker. Låt koka i 1/2 min. Tillsätt vaniljsocker.
  2. Häll upp i portionsglas och låt stelna i kylen.
  3. Äppelsalsa: Skölj och skär äpplena i tärningar. Blanda äppeltärningar med citronsaft, honung och klippt basilika. Häll på salsan vid servering, dekorera med basilika.