Äppelpaj med vit choklad i små formar. Alla gäster får varsin liten äppelpaj, det känns extra festligt.

För 6 personer

Ingredienser

Äppelpaj

6 äpplen
100 g smör
2 dl vetemjöl
250 g valnötskärnor
1 msk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
100 g choklad vit

Garnering:

mynta

Tillbehör:

vaniljglass

Äppelpaj med vit choklad

 

1. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och skär äpplena i skivor.
2. Mixa smör, vetemjöl och valnötter i en matberedare. Tillsätt vaniljsocker och strösocker och blanda ihop till en smulig deg. Fördela degen i smorda ugnssäkra portionsformar eller en stor form.
3. Lägg äppelskivorna i formarna. Grovhacka chokladen och strö den över äpplena.
4. Grädda pajerna mitt i ugnen 10-15 min. Garnera med mynta och servera pajerna med vaniljglass.