DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Expressen

Äppelpaj med mandelmassa

Äppelpaj med mandel och äpplen är en säker kombination. Den här festliga äppelpajen med mandelmassa är lätt att lyckas med.

Annonsen laddas.

Äppelpaj med mandelmassa

Ugn: 225 grader

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman ingredienserna till
pajdegen. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22
centimeter i diameter. Nagga med en gaffel. Ställ gärna in formen
i kylskåp i 20-30 minuter.

2. Kärna ur och klyfta äpplena. Riv mandelmassan och blanda den med
äggen och mjölken.

3. Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö
över farinsockret. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Servera
gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Recept från Allt om Mat