Äppelpaj med citron och timjan

Recept på äppelpaj med citron och timjan. En lättlagad äppelpaj med citron och kardemumma. Mums!

För 8 bitar:

Ingredienser

175 g smör rumsvarmt
1 dl
strösocker
3 dl vetemjöl (180 g)
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:

3 äpplen –4
25 g smör
1 msk strösocker
1 tsk karde­mummakärnor mortlade

Citronglaze:

2 msk honung
2 msk citron pressad
4 kvistar timjan

Tillbehör:

vispad grädde

Äppelpaj med citron och timjan – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker ljust och luftigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner. Blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 26 cm i diameter.
  2. Fyllning: Kärna ur äpplena och skär i skivor. Lägg ut skivorna på degen. Klicka över smöret och strö över socker och kardemumma.
  3. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min, tills äpplena är gyllene. Ta ut och låt svalna något.
  4. Blanda honung och citronsaft och pensla på kakan. Garnera med timjan och servera med grädde.