Äppelpaj med björnbär – en snygg klassiker!

Recept på äppelpaj med björnbär. Äppelpaj med socker och kanel på toppen blir den perfekta avslutningen på afternoon tea med engelsk känsla. Används färska björnbär går det bra att halvera mängden potatismjöl.

Annonsen laddas.

Äppelpaj med björnbär

  1. Mixa eller knåda samman ingredienserna till mördegen. Låt den vila kallt minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Dela degen i 2 delar. Kavla ut 2 rundlar, ca 28 cm i diameter, på mjölat bakbord. Lägg den ena rundeln i en låg springform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.
  4. Blanda ingredienserna till fyllningen i en bunke och fördela i pajformen. Lägg gärna frukten som ett litet berg så blir den lite högre i mitten, det ser trevligt ut.
  5. Lägg på den andra degrundeln och nyp till i kanterna.
    Skär försiktigt ut små blad. Pensla pajen med den uppvispade äggvitan och strö över kanel och socker i ett jämnt lager på pajen.
  6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 30-35 min eller tills den har fått fin färg. Servera pajen ljummen med vaniljsås.

Recept från Allt om Mat