Bästa receptet på knäckig äppelpaj!

Recept på knäckig äppelpaj med kanel och kardemumma – en uppskattad klassiker! Godast blir äppelpajen om du använder äpplen med frisk smak. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Annonsen laddas.

Knäckig äppelpaj – recept

1. Sätt ugnen på 175°. Skala äpplen och skär dem i klyftor.
Blanda kanel och kardemumma och rör runt äppelklyftorna i kryddblandningen.

2. Smält smöret. Blanda socker och mjöl i en skål och häll i det smälta smöret. Rör tills det blir en slät smet.

3. Lägg äppelklyftorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Bred och tryck ut pajdegen över äppelklyftorna. Grädda mitt i ugnen ca 40 min eller tills pajen har fått fin färg. Servera äppelpajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Recept från Allt om Mat