Bästa receptet på knäckig äppelpaj!

Recept på knäckig äppelpaj med kanel och kardemumma – en uppskattad klassiker! Godast blir äppelpajen om du använder äpplen med frisk smak. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Knäckig äppelpaj – recept

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala äpplen och skär dem i klyftor.
  3. Blanda kanel och kardemumma och rör runt äppelklyftorna i kryddblandningen.
  4. Smält smöret. Blanda socker och mjöl i en skål och häll i det smälta smöret. Rör tills det blir en slät smet.
  5. Lägg äppelklyftorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Bred och tryck ut pajdegen över äppelklyftorna.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 40 min eller tills pajen har fått fin färg.
  7. Servera äppelpajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Recept från