Som små äppelkakor är de saftiga och goda muffinsen.

För 12 st

Ingredienser

100 g smör
2 dl sirap mörk
1 ägg stort
1 citron
0,75 dl crème fraiche
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
3 äpplen

Till servering

creme fraiche, rivet citronskal

1. Sätt ugnen på 200°. Rör smör och sirap till en jämn smet. Tillsätt ägget och rör ytterligare någon minut. Tillsätt citronskal och creme fraiche. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
2. Klicka smeten i muffinsbleck, smörj först eller sätt i vanliga pappersformar. Stora muffinsformar går också bra att använda.
Skär äpplena i klyftor och lägg dem försiktigt på smeten.
3. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter, den längre tiden för
större formar. Servera med en klick creme fraiche och garnera med rivet citronskal.