Fruktiga, söta smaker är goda till fläskkött. Kombinera med couscoussallad och basilikabönor.

För 4 personer

Ingredienser

600 g fläskkarré i bit, benfri
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Marinad:

0,5 äpple (gärna syrligt, t ex Granny Smith)
0,5 gul lök
1 rosmarin (kvist)
2 msk äppeljuice koncentrerad
2 msk olivolja

Bönsallad:

400 g vita bönor stora (1 burk)
0,5 kruka basilika
3 msk majonnäs
1 dl matyoghurt
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk salt

Couscoussallad:

2,5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
2,5 dl couscousgryn
2 lime
15 g ingefära (1 färsk bit)
10 myntablad
2 persilja (kvistar)
0,5 tsk salt

Tillbehör:

grillade tomater i olika färger

Äppelmarinerad fläskkarré med basilikabönor och couscoussallad

 

1. Kött: Kärna ur och finhacka äpplet. Skala och finhacka löken. Hacka rosmarinen. Blanda alla ingredienser till marinaden.
2. Skär karrén i 1 cm tjocka skivor. Banka ut dem till ungefär halva sin tjocklek. Lägg skivorna i marinaden och låt marinera i kylskåpet ca 1 timme eller gärna till nästa dag.
3. Bönor: Spola av bönorna med kallt vatten. Mixa basilikan med majonnäsen. Rör i yoghurt och dijonsenap. Blanda ner bönorna och smaka av med salt.
4. Couscous: Koka upp buljong, häll den över couscousen i en skål. Låt stå och svälla ca 5 min.
5. Skölj limen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet av limen och pressa ut saften. Skala och riv ingefäran. Hacka mynta och persilja.
6. Blanda alla ingredienser med couscousen och smaka av med salt.
7. Salta och peppra karréskivorna och grilla dem ca 4 min per sida. Servera med grillade tomathalvor, basilikabönor och couscoussallad.