Äppelknyten med kardemumma och punschgrädde

Spröda blir äppelknytena med vårrulledeg. Lättvispad grädde smaksatt med punsch eller vaniljglass smakar gott till.

Annonsen laddas.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ta fram degen men låt den ligga i plast eller under lättfuktad handduk, annars torkar den.
3. Skala och klyfta äpplena. Fräs dem i smör i en vid panna.
Strö över socker och kardemumma och låt fräsa tills äpplena börjar mjukna 8-10 min.
4. Smält smöret till penslingen.
5. Lägg ut vårrulledegen, för- dela äpplena i mitten på arken.
Riv mandelmassa direkt över äpplena. Vik upp hörnen, dra ihop till ett knyte. Pensla med smör, strö över mandelspån och lite socker.
6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
7. Flytta över knytena med en stekspade till assietter och servera dem nygräddade med punschgrädde eller vaniljglass.

Recept från Allt om Mat