Äppelkaka – så här bakar du klassikern

Superenkel äppelkaka. Grädda äppelkakan i en ­avlång brödform.

Annonsen laddas.

10 min+25 min i ugn

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en avlång form, ca 11/2 liter.
2. Smält smöret och låt det svalna något. Rör samman smöret med socker, ägg, mjöl och havregryn. Häll smeten i formen.
3. Ansa, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem i ett snyggt mönster i kakan. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pudra ev över florsocker.
4. Servera kakan ljummen med kall vaniljsås.

Vaniljsås:

1. Blanda mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt såsen kallna. Tillsätt vaniljpulvret.
2. Vispa grädden och vänd ner den i såsen.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat