Äppelkaka GI

Äppelkaka med lågt GI som kan njutas vid alla tillfällen med vaniljsås eller vaniljkesella. En saftig och lättbakad äppelkaka.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV GI Viktkoll

1. Värm ugnen till 175°. Skär äpplena i klyftor och ta bort kärnorna. Smörj formen och ”bröa” den med sesamfrön.

2. Smält 75 g smör och låt det svalna. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Rör ihop smör, mjöl, socker och vaniljfrön. Knäck äggen och rör ner, ett i taget. Häll smeten i formen och grädda i den nedre delen av ugnen i 20 minuter.Rör samman solrosfrön, nötter, råggryn och råsocker med 50 g smör.

3. Ta ut kakan ur ugnen. Lägg på äpplena och strö över kanel, solrosfrö och nötblandningen. Grädda kakan i ytterligare 15 minuter.

Recept från