Äppelkaka

En jättegod, saftig och enkel äppelkaka, med okonstlad smak av mandel och äpple. Rebecka tycker att den blir extra god med svenska smakrika äpplen. Kakan håller sig fint ett par dagar.

Äppelkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Riv mandelmassa och blanda med äggen, ett i taget. Rör ner socker.
  3. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smält smör.
  4. Skala och klyfta äpplena.
    Lägg hälften av äppelklyftorna botten av formen. Häll 1/3
    av smeten i formen och äppelklyftor ovanpå i ett fint mönster. Täck med smet och lägg på ytterligare äppelklyftor och häll på resterande smet.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
  6. Pudra över florsocker när kakan svalnat. Servera med glass eller vispad grädde.

Recept från