Äpple är både gott och dekorativt i maten och äppeljuice ger extra fruktsmak och syra åt den milda grytan.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g kycklingfilé
75 g rotselleri
150 g morot
1 lök gul
1 msk margarin flytande
1 hönsbuljongtärning
2 dl äppeljuice utspädd
1 tsk Maizena majsstärkelse + vatten
0,5 dl persilja hackad
1 äpple rött, i tärningar

Tillbehör

300 g potatis pressad

1. Skala och tärna selleri och morot. Skala och klyfta löken.
Dela kycklingfiléerna i 3 delar var.
2. Hetta upp fettet i en gryta. Fräs hastigt kyckling, selleri, morot och lök. Tillsätt buljongtärning och äppeljuice. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 min.
3. Blanda majsstärkelse med lite vatten. Rör ner i grytan och låt sjuda ytterligare någon minut under omrörning. Smaka eventuellt av med 1 krm salt.
4. Garnera med persilja och äpple. Bjud pressad potatis till.