Äppel- och havregrynsbar med mörk choklad

Recept på äppel- och havregrynsbar med mörk choklad. Mellanmålsgodis med jordnötter och choklad när sötsuget slår till och du behöver snabb energi.

 

15 minuter + 2 timmar i kyl

Gör så här:

  1. Rosta havregrynen under omrörning i en torr stekpanna 8–10 min, tills de fått fin färg. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Hacka valnötterna.
  2. Smält ihop mandel- eller jordnötssmör, kokosolja, honung, kanel och vaniljsocker i en kastrull. Blanda ner havregryn, äpple och valnötter.
  3. Tryck ut degen i en form, ca 20 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper på degen och tryck ut den jämnt med händerna.
  4. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakan och ställ den i kylen ca 2 timmar.
  5. Skär kakan i bitar.

Recept av: Simon Bajada

Recept från