Äppel- och björnbärspaj

En härligt och rustik paj. Servera den ­gärna med vaniljsås eller glass.

30 min+30 min i kylen+1 timme i ugn

Gör så här:

1. Hacka ihop mjöl, smör och socker i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter, med ­löstagbar kant. Ställ formen i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.
2. Nagga degen och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
3. Fyllning: Riv mandelmassan och strö ut i botten av pajskalet. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda äpplen och björnbär och lägg i pajskalet.
4. Crumble: Blanda mjöl, havregryn, muskovadosocker och mandel. Blanda i smöret. Strö crumbletoppingen över äpplena.
5. Grädda pajen mitt i ugnen 50–60 min. Låt den svalna och garnera med ätliga blommor. Servera pajen lätt avsvalnad med grädde eller glass.

Recept från