Läckra tryfflar som innehåller både russin och syltat apelsinskal.

För 20 tryfflar

Ingredienser

0,75 dl russin
0,5 dl citruslikör t ex Triple Sec
0,75 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
1 msk smör
1 msk syltat apelsinskal hackat
2 msk kakao eller florsocker

Apelsintryffel – gör så här:

  1. Lägg russinen i likören 30 minuter eller längre.
  2. Häll grädden i en liten kastrull och koka upp den. Bryt ner bitar av mörk choklad i den heta grädden. Rör om tills chokladen smälter, rör i smöret.
  3. Blanda russin, likör och hackat apelsinskal i chokladmassan. Häll upp den i en form och ställ i kylskåpet tills den stelnat.
  4. Rulla till runda eller avlånga tryfflar och vänd dem i kakao eller florsocker. Lägg upp i en skål och ställ svalt före serveringen.
Fler recept med: Choklad, Jul, Övrigt