Rosépeppar ger den inlagda apelsinsillen en lite blommig smak.

För 10 person(er)

Ingredienser

2 inläggningssill (à 420 g) burkar
2 dl vatten
1,25 dl strösocker
4 msk ättiksprit (12 %)
2 apelsiner
1 silverlök
12 rosépepparkorn
2 lagerblad
1 tsk senapsfrön gula
0,5 dl salladslök strimlad

Apelsinsill med rosépeppar – gör så här:

  1. Spola av sillen med kallt vatten och torka den med hushållspapper. Skär sillen i ca 1 cm breda bitar.
  2. Blanda vatten, socker och ättiksprit och rör tills sockret lösts upp.
  3. Halvera en apelsin och pressa ut saften. Skölj den andra apelsinen i ljummet vatten och skär den i skivor.
  4. Skala och skiva löken. Häll apelsinsaften i lagen och tillsätt rosépeppar, lagerblad och senapskorn.
  5. Varva sill, apelsinskivor, silverlök och salladslök i en burk. Häll över lagen och låt sillen stå i kylskåpet 1 dygn före servering.
Fler recept med: Fest, Fisk, Övrigt, Påsk