Apelsinmazarin med toscatäcke

Toscakaka med apelsin. Kakan är godast nybakad, den passar inte att frysa, då blir toscaknäcket matt och tråkigt.

Annonsen laddas.

Apelsinmazarin med toscatäcke

1. Sätt ugnen på 200°. Hacka snabbt samman smör, mjöl, socker och äggula, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min.
2. Riv mandelmassan och tillsätt ägg, äggvita och apelsinskal. Fördela smeten i pajskalet.
3. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min.
4. Skålla, skala och strimla mandeln. Rosta den på medelstark värme tills den fått fin färg. Koka upp smör, socker, mjöl, grädde och mjöl under omrörning. Blanda i mandeln. Fördela smeten på kakan.
5. Höj ugnsvärmen till 225° och grädda kakan ytterligare ca 15 min. Låt kakan kallna i formen innan den lossas. Servera med apelsinsallad. Garnera med mynta.

Recept från Allt om Mat