Apelsinknäck med mandel

Kokas knäcken i  en liten och trång kastrull tar det lång tid innan den når rätt temperatur. Välj hellre en större och vidare kastrull. Dubblera inte satsen utan gör hellre två omgångar.

Annonsen laddas.

Apelsinknäck med mandel

1.  Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och koka till 126°. Det tar 40-60 min. Sätt ut knäckformar på en plåt.
2. Gör gärna ett kulprov: Häll en tesked av knäcksmeten i ett glas med riktigt kallt vatten. Häll av vattnet efter ca 2 min, när knäcksmeten går att forma till en kula är knäcken klar. Blanda ner mandel och apelsinskal i smeten.
3. Häll upp knäcken i en liten kanna, då är det enkelt att snabbt fördela i formar. Eller klicka ut knäcken med två skedar. Låt kallna och förvara i ask med lock.

Recept från Allt om Mat