Apelsinkaka, Klaras

Hög och pampig är den chokladglaserade apelsinkakan – en riktig kafékaka. Rivet apelsinskal och hackad blockchoklad ger kakan den kraftiga smaken. Gott med vispgrädde!

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner apelsinskalet.
3. Blanda blockchoklad med vetemjöl och bakpulver.
Blanda ner det i smeten.
4. Vispa grädden och rör försiktigt ner den i smeten.
5. Häll smeten i en välsmord och bröad slät form, 2 liter.
6. Grädda på nedersta falsen i ugnen 40-45 minuter. Prova med en sticka.
7. Smält blockchokladen till glasyren försiktigt i mikrovågsugnen eller över vattenbad.
8. Ta kakan ur formen och glasera med den smälta chokladen.
9. Strö över apelsinskalet. Låt kallna och stelna.

Recept från