Apelsinglass

Apelsinen gör att den härliga gräddglassen får en frisk smak.

Ingredienser 6 personer

5 dl vispgrädde
4 st äggulor
6 st apelsiner
4 msk florsocker

1. Skär av en liten bit av bott-en på apelsinen så den kan stå själv. Skär av toppen och gröp ur fruktköttet, lägg i en skål.
2. Vispa grädden hårt. Vispa äggulor och florsocker poröst. Vänd ner grädden i äggröran, ta lite i taget.
3. Lägg fruktköttet från apel-sinerna i en sil ovanför en skål och pressa ut all saft, blanda sen ner i glassmet-en. Fyll apelsinerna med glass med hjälp av en tratt. Spara lite som sedan kan användas till att få till en fin topp innan servering.
4. Ställ in i frysen i 6–8 timmar. Ta ut 15 minuter innan servering. Glassen är godast när den har fått tina en liten stund.

Recept från