Apelsinen och marängen kan förberedas, men gratineringen måste vänta till precis före servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

Apelsiner med marängtäcke

2 apelsiner
3 msk cointreau eller grand marnier
1/2 dl saltade pistaschnötter
2 äggvitor
1/2 dl strösocker
1/4 liter vaniljglass

15 min + 5 min i ugn

1. Sätt ugnen på 250 grader. Halvera apelsinerna och gröp ut fruktköttet med en grapefruktkniv. Skär fruktköttet i mindre bitar. Ställ skalhalvorna på en plåt. Fördela apelsinbitarna i skalen och häll över likör.

2. Finhacka pistaschnötterna. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en blank marängsmet. Blanda i nötterna.

3. Fördela glassen i apelsinhalvorna och bre marängsmeten över. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min, tills marängsmeten fått fin färg. Servera genast.