Hoki är en torskliknande fisk från Nya Zeeland som säljs styckfryst. Låt filén halvtina före tillagning.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 apelsin
1 dl tomatfond (ardita) eller passerade tomater
0,5 msk ljus soja
1 vitlöksklyfta liten, pressad
200 g ryggfilé av hoki eller annan fast vit fisk
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald
1 rosmarin liten kvist
10 svarta oliver små, gärna taggiasca

Tillbehör:

175 g potatis kokt

1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort skalet och det vita från apelsinen. Skär bort mellanväggarna och plocka ut de så kallade apelsinfiléerna. Spara saften som rinner ut. Blanda tomatfond, soja, vitlök och apelsinsaft.
2. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form. Salta och peppra. Fördela apelsinklyftorna, tomatsåsen, rosmarin och oliver över fisken. Stek mitt i ugnen 20–25 min.
3. Servera med pressad potatis eller ris.