Apelsin- och sojaglaze

Vårrulledeg finns i flera format i asiatiska butiker och heter spring roll pastry. Här används den minsta storleken, 12×12 cm.

1. Vårrullarna: Skär räkorna i små bitar och blanda med krabbköttet. Skala och fintärna mangon och blanda ner det i räkblandningen. Smaka av med salt och peppar.
2. Lägg ut en degplatta med ett hörn mot dig. Pensla motsatt hörn med äggula. Lägg en avlång klick av blandningen på mitten.
Vik in sidorna först och rulla ihop från botten. Upprepa med resten.
Lägg i kylen tills de ska friteras.
3. Apelsinglaze: Tvätta och riv skalet av 2 apelsiner. Pressa saften ur alla 4 apelsinerna. Smält sockret i en kastrull tills det blir ljusbrunt.
Koka ihop ca 15 min till en simmig sås, ca 1 1/2 dl. Låt kallna.
– Hit går bra att förbereda –
4. Servering: Hetta upp oljan i en kastrull till 180°. Fritera vårrullarna ca 2 min, några åt gången. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Servera direkt med apelsin- och sojaglazen som dipsås.

Recept från