Apelsin- och ingefärsmarmelad

Använd gärna apelsiner med tunt skal så att inte marmeladen blir för besk.

1 timme

Apelsin- och ingefärsmarmelad

  1. Borsta och skölj frukten väl i varmt vatten. Skala citronerna och 4 av apelsinerna med en kniv så endast fruktköttet blir kvar. Ta bort eventuella kärnor.
  2. Skär apelsiner och citroner i grova bitar. Lägg fruktköttet i kastrull och mixa frukten hastigt med mixerstav.
  3. Skär bort ändbitarna, klyfta och skär bort ev kärnor på den återstående apelsinen. Skiva den i mycket tunna skivor. Lägg skivorna i kastrullen
  4. Tillsätt vatten och socker och låt koka utan lock ca 40 min. Skumma marmeladen 2–3 gånger under tiden den kokar.
  5. Gör marmeladprov genom att lägga lite marmelad på en tallrik, ställ svalt och se om den stelnar. Om den inte stelnar, koka en stund till.
  6. Tillsätt ingefära när det återstår ca 5 min av koktiden.
  7. Häll upp marmeladen i väl rengjorda och varma glasburkar

Recept från