Bästa receptet på ugnsgrillade revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

Bästa receptet på ugnsgrillade revbensspjäll med glaze. Revbensspjäll är ofta honungsglaserade, här bjuder vi dock på en underbar glaze med apelsin och ingefära. Koka revbensspjällen innan du grillar dem, i en vanlig kastrull eller lergryta. Revbensspjäll är gott året om, lika uppskattade på julbordet som på picknickfilten!

20 min + 1 1/2 timme kokning och 25 min i ugnen

Apelsin- och ingefärsglaserade revbensspjäll

 

Gör så här:

1. Skala och skär löken i klyftor. Koka upp vatten och salt i en stor gryta. Lägg i revben och lök och koka upp på nytt. Låt sjuda utan lock, ca 1 1/2 timma. Låt kallna i lagen.

Glaze till grillade revbensspjäll i ugn

2. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla ingredienserna till glaseringen i en kastrull. Låt koka ihop till en simmig konsistens, ca 15 min.

3. Skär spjällen i portionsbitar och lägg dem på en plåt. Pensla spjällen runt om med glaseringen och stek mitt i ugn tills de fått fin färg, ca 25 min. Strö över flingsalt och servera.

 

 

Honungsglaserade revbensspjäll

Här hittar du ett underbart recept på honungsglaserade revbensspjäll.

 

Så länge ska du koka tjocka revbensspjäll

Kanonrecept på tjocka revbensspjäll med glaze på hoisinsås och riven ingefära.

 

Revbensspjäll till jul

Här hittar du flera goda recept på revbensspjäll som passar fint på julbordet.

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från