Ansjovistoast

En överraskade krispig och smakrik toast serveras till den saftiga laxen och salladen.

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vinägrett: Blanda senap och vinäger. Vispa i oljan droppvis till en tjock dressing. Salta, peppra och späd med vatten om det behövs.
3. Ansjovistoast: Halvera brödet. Lägg dem på plåt. Fördela ingredienserna över.
4. Salta och peppra laxen. Grilla den med skinnsidan nedåt i het grillpanna ca 1 min till fin färg. Lägg över laxen på plåten med toasten. Efterstek i ugnen 7-10 min. Ta ut laxen och låt toasten stå tills den fått vacker färg.
5. Servering: Fördela potatisen på 4 tallrikar. Därefter tomater, avokado och lök. Ställ ett romansalladsblad vid sidan. Fyll på med bönor, spenat, ägghalvor och dressing.
6. Lägg på varm lax och toast allra sist. Servera.

Recept från