För 20 person(er)

Ingredienser

Moussen

9 gelatinblad
250 g ansjovisfilé
500 g kesella gourmet
5 dl gräddfil
5 msk ansjovisspad
1 dl gräslök hackad
2 krm svartpeppar

Till servering

10 kavring skivor
200 g löjrom
1 rödlök finhackad
1 knippe gräslök

Ansjovismousse på kavring – gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Finhacka ansjovis och blanda den i en bunke med kesella, gräddfil, ansjovisspad, gräslök och peppar.
  2. Lyft upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner några matskedar av ansjovismoussen i gelatinet och blanda sedan ner allt i moussen.
  3. Häll i en form och låt moussen stelna i kyl minst 4 tim.
  4. Vid servering: Kantskär kavringsskivorna och dela dem diagonalt. Doppa en stor matsked i hett vatten och forma med den ansjovismoussen till ägg. Lägg dem direkt på kavring och garnera med finhackad rödlök, löjrom och gräslök.
Fler recept med: Övrigt