Annas saftiga banankaka är lätt att baka och en riktig klassiker till fikat. Har du bananer som är på väg att bli övermogna är de perfekta i banankaka.

För 1 kaka

Ingredienser

150 g smör rumsvarmt
3 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
4 bananer väl mogna, medelstora
0,5 dl kaffe kallt

Saftig banankaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en rund form, 26 cm i diameter.
  3. Vispa smör och socker med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt.
  4. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål.
  5. Mosa bananerna med en gaffel.
  6. Tillsätt mjölblandningen, bananer och kaffe. Vänd runt med en slev.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min.

Låt kakan svalna något innan den serveras.

 

Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.

”Baka

Fler recept på banankakor: