Ankleverspett med päron- och fikonsalsa

Ankleverspettet kan varieras med kokt eller grillad kyckling i stället för fläsk men då måste man tillsätta lite extra salt. Butternutsquash är en vintersquash med gulrött kött och den kan ersättas med pumpa. De finns liksom torkade körsbär i saluhallar. De senare kan ersättas med sultanrussin.

Ankleverspett med päron- och fikonsalsa

 

1. Tärna och stek fläsket knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Dela anklevern i bitar och blanda den med fläsktärningarna och rör ner portvinet.
2. Klä en liten form med plastfolie, ca 6×15 cm, och lägg i anklevermassan. Täck med plastfolie och låt vila och stelna 1 dygn i kylen.
3. Skala och skär squash i ca 3 cm kuber och koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten.
4. Salsa: Skala och skär päron, fikon och körsbär i små tärningar. Blanda allt med fikonvinäger, portvin, olivolja och svartpeppar.
– Hit går bra att förbereda –
5. Lyft upp anklevern ur formen och skär den i 10 bitar. Trä upp anklevern, squashtärningarna samt groddarna på spetten.
Fördela salsan i glasen och stick ner spetten.

Recept från