Anklevermousse med stjärnanissyltat päron och rödlöksmarmelad

Ljuvlig och len anklevermousse med sött syltat päron. Spara lagen som päronet kokat i och häll  över en fruktsallad.

Anklevermousse med stjärnanissyltat päron och rödlöksmarmelad Receptbild - Allt om Mat
Wolfgang Kleinschmidt

Anklevermousse med stjärnanissyltat päron och rödlöksmarmelad

Ingredienser 12 tapas

Anklevermousse
200 g Anklever, mousse, ekologisk
1 1/2 dl strösocker
2 dl vatten
6 stjärnanis
1 päron
Garnering
12 kvistar dragon
2 msk , rödlöksmarmelad eller cumberlandsås

Tillagning: 15 min

1. Skala, kärna ur och skär päronen i skivor. Koka ihop vatten, socker och stjärnanis till en simmig lag. Ta kastrullen åt sidan. Lägg päronskivorna i lagen och låt stå ca 5 min. Ta upp skivorna och låt dem rinna av.

2. Skär anklevermoussen i 12 bitar. Trä upp en bit anklevermousse och en päronskiva på små gafflar. Tryck fast en liten kvist dragon och klicka på rödlöksmarmelad eller cumberlandsås.

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler