Anklevermousse med stjärnanissyltat päron och rödlöksmarmelad

Ljuvlig och len anklevermousse med sött syltat päron. Spara lagen som päronet kokat i och häll  över en fruktsallad.

Anklevermousse med stjärnanissyltat päron och rödlöksmarmelad Receptbild - Allt om Mat
Wolfgang Kleinschmidt

Anklevermousse med stjärnanissyltat päron och rödlöksmarmelad

Ingredienser 12 tapas

Anklevermousse
200 g Anklever, mousse, ekologisk
1 1/2 dl strösocker
2 dl vatten
6 stjärnanis
1 päron
Garnering
12 kvistar dragon
2 msk , rödlöksmarmelad eller cumberlandsås

Tillagning: 15 min

1. Skala, kärna ur och skär päronen i skivor. Koka ihop vatten, socker och stjärnanis till en simmig lag. Ta kastrullen åt sidan. Lägg päronskivorna i lagen och låt stå ca 5 min. Ta upp skivorna och låt dem rinna av.

2. Skär anklevermoussen i 12 bitar. Trä upp en bit anklevermousse och en päronskiva på små gafflar. Tryck fast en liten kvist dragon och klicka på rödlöksmarmelad eller cumberlandsås.

Recept från