Katrinplommon och bröd kan förberedas. Lägg ihop vid servering.

För 12 kanapéer

Ingredienser

100 g ankleverterrin (ekologisk)
6 katrinplommon
1 dl balsamvinäger
1 dl strösocker
1 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
3 skivor formbröd
2 msk olivolja

Garnering

2 msk grovhackade valnötter
körvel
mangoldskott

30 min

1. Hacka katrinplommonen. Koka vinäger och socker till en simmig lag. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt katrinplommonen. Låt kallna. Krydda med salt och peppar.
2. Skär ankleverterrinen i bitar.
3. Ta ut 12 små rundlar ur brödskivorna, ca 3 cm i diameter. Stek dem i olja i en stekpanna så att de får fin färg. Fördela terrinen på brödbitarna och toppa med katrinplommon. Ringla över lagen från katrinplommonen och garnera med valnötter, körvel och mangoldskott.