Recept på Ankis fiberbröd. Brödet är lättbakat och behöver inte jäsa eftersom det innehåller bakpulver i stället för jäst.

För 2 bröd

Ingredienser

2 morötter
4,5 dl grahamsmjöl
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 dl vetekross
1 dl rågkross
2 dl lingonsylt
1 dl ljus sirap
2 msk bakpulver
1 msk kummin hel
1 msk salt
5 dl vatten

15 min + 60 min i ugn.

Ankis fiberbröd – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj två avlånga bakformar. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten.
  2. Blanda alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Fördela degen i formarna.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 min. Stjälp upp bröden på galler och låt dem kallna under bakduk.

fiberbröd

För fler recept som är bra för tarmfloran, se Food Pharmacy Kokbok. En antiinflammatorisk kokbok!

Fler recept med: Bakning, Matbröd, Ris och gryn, Smalt