Ankbröst med rotfrukter och senapsbuljong

Ankbröst med sin tunna, krispiga fettkappa får en fin kombo i skummig smakrik buljong.

35 min

Ankbröst

1. Sätt ugnen på 150°. Lägg ankbröstet med skinnsidan ner i en kall teflonpanna. Sätt på plattan och stek tills ankbröstet fått en fin gyllenbrun färg. Vänd och stek ytterligare 1–2 min. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
2. Ställ in i ugnen 20–25 min, till en innertemperatur på ca 65°.
3. Koka upp vatten och kycklingfond.
4. Skala rotsellerin och skär i bitar, ca 3 x 3 cm. Skala och dela morötterna på längden och skär i 2 cm tjocka bitar. Skär rödlöken i klyftor. Skär broccolin i mindre buketter.
5. Koka morot och rotselleri i kycklingbuljong-en 5 min. Tillsätt broccoli och koka  ytterligare 2 min. Lägg i rödlöken och koka 1 minut till.
6. Lyft upp rotfrukter och grönsaker ur bul-jongen. Mixa kycklingbuljongen med en stavmixer -tillsammans med dijonsenap, crème fraiche, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Vispa lite av buljongen för att få ett fint skum.
7. Skär upp ankbröstet i tunna skivor. Strö över 1 tsk salt och fördela på tallrikar. Servera tillsammans med rotfrukterna och senaps-buljongen.

Recept från /LagaLätt