Soppan kan också lagas på basilika och citronmeliss. Du kan göra den dagen före och ha den färdig i kylen.

För 8 person(er)

Ingredienser

75 g gul lök
2 vitlöksklyfta
200 g mandelpotatis
1 msk smör
2 tsk olivolja
5 dl vatten
2 msk kycklingfond eller hönsbuljongtärningar
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk citron pressad
100 g ängssyra
0,5 tsk salt

Servering

4 grova brödskivor till krutonger
1 pkt matyoghurt eventuellt

1. Skala och hacka gul lök och vitlök. Skala och skiva potatisen. Fräs lök och potatis i smör och olivolja några minuter.
2. Häll över vatten, kycklingfond, grädde och mjölk. Koka sakta under lock 15 min.
3. Tillsätt pressad citron och ängssyra och mixa soppan helt slät. Smaka av den med salt och kyl den.
4. Tärna brödet och rosta det i torr stekpanna.
5. Servera soppan med de grova krutongerna och ev en yoghurtklick.

Fler recept med: Övrigt, Soppa