Ängasoppa, en gammal klassiker att längta till. Här har den smaksatts med körvel. Om rädisorna får ligga länge i soppan färgar de den svagt rosa.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 morötter späda
0,5 blomkålshuvud
100 g sockerärter
2 lökar färska
100 g rädisor
5 dl vatten
1 grönsaksbuljong tärning
2 tsk Maizena majsstärkelse
0,5 dl mellangrädde
2 krm salt
1 krm vitpeppar nymald
2 msk körvel hackad, färsk

Tillbehör

2 skivor grahamsbröd med Bregott

1. Skölj och ansa grönsakerna. Skala och skiva morötterna och bryt blomkålen i små buketter. Skär lök och rädisor i bitar.
2. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg ner morötter, blomkål och lök. Låt koka ca 3 min. Rör ut majsstärkelsen i grädden och häll ner den i soppan. Låt soppan koka upp.
3. Tillsätt sockerärter, och rädisor och smaka av med salt, peppar och körvel. Garnera med körvel och servera med bröd.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Soppa