Ångade svampdumplings

Recept på ångade vegetariska svampdumplings med tillbehör. Det bästa är att ånga dumplingsen i en ånginsats. De finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker. Täck bottnen med bananblad eller bakplåtspapper – sedan är det bara att ånga på!

40 min

Ångade vegetariska svampdumplings

 

1. Låt dumplingplattorna tina i kylen ca 10 timmar.
2. Skär vitkål och svamp i små bitar. Fräs dem i olja i en stekpanna ca 3 min. Knäck över äggen och stek ytterligare 1 minut till en krämig smet. Smaksätt smeten med ­ingefära och salt. Låt svalna.
3. Ta en klick av smeten och lägg mitt på en degplatta. Doppa fingret i kallt vatten och fukta degkanterna. Vik degen över smeten och tryck ihop utan att luft stängs inne i knytet. Vecka kanterna så att degen formas till ett litet knyte. Fortsätt med resten av fyllningen och degplattorna. Lägg knytena i en ånginsats med bakplåtspapper eller väl avsköljda bananblad i bottnen.
4. Sätt ånginsatsen över kokande vatten i en stekpanna eller kastrull. Ånga ca 5 min.
5. Blanda samman alla ingredienser till dippsåsen.
6. Servera de ångade dumplingsen med rödkålssallad och dippsås.

Här hittar du receptet på rödkålssallad

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från