Recept på ångade vegetariska svampdumplings med tillbehör. Det bästa är att ånga dumplingsen i en ånginsats. De finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker. Täck bottnen med bananblad eller bakplåtspapper – sedan är det bara att ånga på!

För 30 dumplings

Ingredienser

1 paket frysta dumplingplattor (250 g)
200 g vitkål
150 g shiitakesvamp
1 msk rapsolja
2 ägg
1 1/2 msk riven ingefära
1/2 tsk salt

Chili- och sesamdippsås, ca 1 1/2 dl

3 msk japansk soja
2 msk koreansk chilipasta eller
2 msk hackad chili
2 msk flytande honung
1 msk riven ingefära
1 msk vatten
1 tsk rostade sesamfrön

Tillbehör

rödkålssallad

40 min

Ångade vegetariska svampdumplings – gör så här:

  1. Låt dumplingplattorna tina i kylen ca 10 timmar.
  2. Skär vitkål och svamp i små bitar. Fräs dem i olja i en stekpanna ca 3 min. Knäck över äggen och stek ytterligare 1 minut till en krämig smet. Smaksätt smeten med ­ingefära och salt. Låt svalna.
  3. Ta en klick av smeten och lägg mitt på en degplatta. Doppa fingret i kallt vatten och fukta degkanterna. Vik degen över smeten och tryck ihop utan att luft stängs inne i knytet. Vecka kanterna så att degen formas till ett litet knyte. Fortsätt med resten av fyllningen och degplattorna. Lägg knytena i en ånginsats med bakplåtspapper eller väl avsköljda bananblad i bottnen.
  4. Sätt ånginsatsen över kokande vatten i en stekpanna eller kastrull. Ånga ca 5 min.
  5. Blanda samman alla ingredienser till dippsåsen.
  6. Servera de ångade dumplingsen med rödkålssallad och dippsås.

Här hittar du receptet på rödkålssallad

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Asiatiskt, Övrigt, Vegetariskt