Ångade grönsaker med krispiga nudlar och sötsur sås

Den krispiga konsistensen på nudlarna ger en läcker kontrast till de mjuka grönsakerna.

1. Hetta upp oljan till 180° i en mindre kastrull med höga kanter. Sära nudlarna om de ligger tätt packade och lägg i en handfull åt gången i den heta oljan. Lyft upp dem med gaffel eller matlagningspincett i metall när de är vita och krispiga. Lägg upp på papper eller tätt galler för att rinna av.
2. Lägg sockret i en kastrull och värm tills det börjar smälta. Tillsätt vatten, limesaft, limeskal, ingefära och chili. Låt såsen koka på medelvärme ca 5 min. Smaka av med sesamolja och salt. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner det i såsen. Låt det koka upp så att såsen tjocknar. Häll upp såsen i en skål.
3. Skölj, ansa och skär paksoi i bitar på längden, halvera salladslöken. Skala och skär morötterna i sneda slantar.
4. Häll vatten i kastrullen så pass mycket att det precis går upp till ånginsatsen när den läggs i. Lägg i morötterna först och ånga dem med locket på ca 5 min. Lägg  i paksoi och salladslök och ånga ytterligare ca 5 min.
5. Skär ostronskivlingarna i 1/2 cm tjocka skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen ca 2 min på varje sida. Salta.
6. Lägg upp grönsakerna på varma tallrikar. Därefter stekt svamp och friterade nudlar. Ringla sås lite över och runtom.

Recept från