Ångad örtkyckling i savojkål med tomatvete

Ångan ger kycklingen mjuk, fin konsistens och kokar matvetet perfekt.

 

Här hittar du fler goda GI-recept på smala och mättande middagar.

Annonsen laddas.

1. Matvete: Blötlägg matvete och puylinser i vattnet ca 30 min. Skär tomaterna i bitar. Häll av vattnet från linser och matvete och blanda ner tomater och salt. Lägg blandningen i en operforerad ånginsats och ånga 30 min i 100°.
2. Gör ett snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med  timjan och citronmeliss.
3. Skär bort den tjocka delen av stammen från savojkålsbladen. Salta och peppra kycklingfiléerna och linda in dem i kålblad. Ånga dem och den hela vitlöken på hålbleck ca 20 min, tills kycklingens innertemperatur är 70°.
4. Kaprisröra: Låt tomater och kapris rinna av. Hacka dem fint.  Blanda med smetana eller crème fraiche. Smaka av med citronsaft.
5. Servera örtkycklingen med tomatvetet, vitlöken och kaprisröran.

Recept från Allt om Mat