Ångat och rökt i kombination är kanon. Tänk vilken enkel rätt det här är!

För 4 pers som förrätt

Ingredienser

Ångad kålrabbi med apelsin och rökt makrill

2 kålrabbi (à 450 g)
3 apelsiner
15 svartpepparkorn
2 msk kallpressad rapsolja
2 krm salt
1 rökt makrillfilé (ca 100 g)
1/2 tsk flingsalt

15 min + 15 min koktid

1. Skala kålrabbin och skär den i kuber. Ångkoka kålrabbin i en gryta med ånginsats tills den är mjuk, ca 15 min.

2. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor. Pressa ut saften.

3. Rosta pepparkornen i en torr, het stekpanna ca 3 min. Mortla dem eller krossa dem fint mellan skärbrädan och en kastrullbotten. Blanda pepparn med apelsinsaft, olja och salt.

4. Dra bort skinnet från makrillen, börja vid stjärten och dra framåt. Dela köttet i mindre bitar och ta bort eventuella ben. 

5. Lägg kålrabbi, apelsinfiléer och makrill på ett fat. Ringla över dressingen och strö på flingsalt

Fler recept med: Fest, Fisk, Förrätter, Grönsaker, Lättlagat