Ananassoppa

En frisk smakbrytning till den söta krokanten, men soppan klarar sig även bra på egen hand som en lätt dessert.

Ananassoppa Receptbild - Allt om Mat
Bo Ingvar Jönsson

Ananassoppa

Ingredienser 4 person(er)

0,75 dl strösocker
2 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
1 st ananas
0,5 st vaniljstång
2 st myntakvistar
4 st stjärnanis, (kan uteslutas)

1. Halvera och skala ananasen och ta bort den tjocka stocken i mitten. Riv eller hacka den ena halvan. Kör den andra hälften till puré i mixern.
2. Koka upp vatten, vin, socker och urskrapad vaniljstång. Rör i ananaspurén och koka soppan under lock 10 minuter. Sila den.
3. Blanda den heta soppan med mynta och eventuellt stjärnanis och den hackade färska ananasen. Häll upp i en skål och ställ kallt.

Recept från